12 Ocak 2020 Pazar

ismail yiğit şair yazar

İsmail YİĞİT 
Edebiyatçı Şair
Araştırmacı Yazar

BİYOĞRAFİSİ:

Hatay Payas 1956 doğumlu Edebiyat öğretmeni İlk ve Ortaokul öğrenimlerini Payas’ta okumuştur.  İskenderun Endüstri Meslek Lisesi mezunu oldu. Anadolu Üniversitesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü Lisans mezunudur. T C Milli Eğitim Bakanlığı Liselerinde; Türkçe, Edebiyat öğretmenliği yaptı. 2003 yılında emekli oldu. Evli üç çocuk babasıdır.
Şiirlerinde Şair CAN Mahlasını kullanır. Emekli olduktan sonra “TC DAOA” DE Araştırmaları ve İncelemeleriyle Blogger’da yazarlığa başlamıştır. Blogger okuyucu ve yazarları “Popüler Yazar” ünvanını vermişlerdir.
Eserlerinin Gece Yayınevin’ den yayımlanmasıyla “Popüler Yazar; İsmail YİĞİT” isim ve ünvanı yayıncılık piyasasında yerini almıştır. Okuyucu kitlesi eserlerini ilgi ve beğeniyle karşılamıştır.
Şiirlerinde: Aşk, Sevgi, Özlem, Hasret, Ayrılık, Kavuşma, Mutluluk, Memleket, Doğa, Portre, Adalet, Doğaçlama, Çocuk Şiirleri, Halk Şiiri Destan derlemeleri vardır. Resimlenmiş Şiirleri Sosyal Medyada yayımlanmıştır.
Yazıları: Araştırma, İnceleme, Tarih, Biyografi, Sosyoloji, Siyaset, Sağlık, konularında Röportaj ve Makaleleri vardır. Sade, Akıcı Dili, İyimser ve İzahatcı anlatımıyla, farklı, Konu, Fikir ve türdeki yazıları “Popüler Yazar” unvanını kazandırmıştır.
Görselleri: Araştırma, İnceleme, uygulamalardan çekilmiş “yayımlanmış 20 videosu” Youtube: İsmail YİĞİT ”Natürel Yaşam” Kanallarından, Sosyal Medyada ilgiyle izlenmektedir.

ESERLERİ:
“CANANIM  MAVİ”  Sevgi Şiirleri.
“İNCİ  MERCAN” Memleket Şiirleri.
“PAYAS SANCAĞI TARİHİ”  Tarih
“PAYAS SANCAĞI ARŞİV BELGELERİ”
“GÜNDEME YAZDIKLARIM” Röportaj

1 yorum: